Mazgal hırsızları, Bahçeşehir bölgesindeki birçok mahalleye dadanarak mazgalları çalmaya devam ediyor. Vatandaşların sık sık şikâyet konusu olan çalınan mazgalların yerine Düzce Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü tarafından yenileri koyulurken, hırsızlık olaylarının önüne bir türlü geçilemiyor.

Mazgal hırsızlarının son adresi, Bahçeşesir Bölgesinde bulunan Demetevler mahallesi oldu. Demet evler mahallesinde Dünya Bankası Konutları bölgesinde geçtiğimiz Pazartesi günü 2 mazgal çalan hırsızlar, bu sabaha karşı da 4 mazgal çalarak kayıplara karıştı.

Sabah saatlerinde çocukların okula gittiği sırada mazgalların yerinde olmadığını gören Dünya Bankası 3. Ada Yöneticisi Cahit Üstüner’in haber vermesi üzerine harekete geçen Düzce Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ekipleri, kısa süre içerisinde çalınan mazgalların yerine yenilerini koydu. Üstüner, Düzce Belediyesi'ne çalınan mazgalların yerine kısa süre içerisinde yenilerini koyduğu için teşekkür etti. 

Konu ile ilgili Öncü Haber muhabirine bilgi veren Demetevler Mahallesi Muhtarı Fedai Gönülşen, hırsızlık olayını hurdacıların gerçekleştirdiği ihtimali üzerinde durduklarını söyledi. Hırsızlık olayları ile ilgili vatandaşları da duyarlı olmaya davet eden Gönülşen, “Adamın kapısının önündeki mazgal çalınıyor, kimse sesini çıkartmıyor. Bu hırsızları gördükleri zaman, polis ve zabıta ekiplerine derhal bilgi verilmesi gerekiyor. Bunlar milli servet. Pazartesi günü 2 mazgal, bu sabaha karşı da 4 mazgal çalındı. Ben vatandaşlara sesleniyorum; hırsızları gördükleri yerde, polis ve zabıta ekiplerine haber versinler” dedi.

Öte yandan polis ekipleri mazgal hırsızlığı olayları ile ilgili çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

HABER: Savaş ARI