Havaların kurak ve sıcak gitmesi gıdaların taze kalmasını da olumsuz etkilerken özellikle beyaz etin uzun süre korunabilmesi için bir takım önlemler alınması gerekiyor. Alınan önlemleri yerinde inceleyen İl Tarım Müdür Vekili Ayhan Ünal, tavuk işletmelerine giderek denetimlerde bulunuyor.

Ünal beraberindeki görevli sağlık uzmanlarla birlikte üretilen ürünleri ve saklandıkları ortamları gezerken yapılan işler hakkında da bilgi aldı. Son olarak Olgun Piliç'in tesislerine denetime giden Ünal, bu zamana kadar bir çok kurumda denetim yaptıklarını ifade ederek “ Bu zamana kadar 9 kuruma gerekli şartları uygulamadığı için ceza kestik ve gerekli işlemleri uyguladık. Özellikle beyaz et konusunda yapılacak işlemler sağlık açısından çok büyük önem taşıyor. Gittiğimiz yerlerde ürünlerin nasıl korunduğunu, ne şekilde kesildiğini ve hangi aşamalardan geçirildiğini kontrol ediyoruz. Standartlara göre de gerekli işlemleri yapıyoruz. “ dedi.

Denetime gittikleri Olgun Piliç Tesislerinin standartlara uyup uymadığı konusunu da değerlendiren Ünal, “ Burası bizim devamlı denetimlerde bulunduğumuz bir kuruluş. Bu zamana kadar standartlara uymadığını görmedik. Sizinde gördüğünüz gibi her şey standartlara ve sağlık koşullarına uyuyor. Yapılan çalışmalar insan sağlığı için güven veriyor. “ ifadelerini kullandı.

Ünal, yapılan denetimlerin devam edeceğini de sözlerine ekledi.