Bolu’da tez hazırlamak için evinde kalan yüksek lisans öğrencisi 29 yaşındaki N.D. adlı kıza cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanan Doç.Dr. M.D, N.D’nin kendisini yatağa savuran hocasının elinden tekme atarak kurtulduğunu ileri sürmesi üzerine tutuklandı.

Geçen yıl 12 Haziran'da Abant İzzet Baysal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü'nde görevli Doç.Dr. M.D'nin evinde meydana gelen olayda, yüksek lisans yapan N.D isimli öğrenci, ders çalışmak için yine aynı bölümde tez danışmanı olan Doç. Dr. M. D’nin evine gitti. Gece geç saatlere kadar ders çalışan öğrenci N.D, eşi ve çocuğuyla birlikte yaşayan M.D’nin evinde kaldı. İddiaya göre Doç.Dr. M.D, sabah eşi işe gittikten sonra odasında giyinen genç kızı kapı aralığından bir süre izleyip sonra cinsel saldırıda bulundu. N.D., hocasına tekme atıp evden çıktı.

İftira attı
N.D.'nin şikayeti üzerine Doç.Dr. M.D. hakkında, 'Cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' ve 'Nitelikli cinsel saldırı' suçlarından dava açıldı. Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanan Doç.Dr. M.D., hakim karşısına çıktı. Doç. Dr. M.D., tez danışmanlığını yaptığı öğrencisinin kendisine iftira attığını ileri sürerek şöyle dedi:

"Öğrenci klinik psikolojiden mezun olmadığı halde kendisine hasta görmesinin etik olmadığını söyledim. Uzmanlık eğitimi, deneyimi ve diploması yoktur. Buna rağmen klinikte hasta tedavi etmeye çalışıyordu. Ben bunun doğru olmadığını, hatalı teşhis ve tedaviye yol açacağını, hasta yakınlarına maddi ve manevi zarar vereceğini, mesleğin prestjinin zarar göreceğini söyledim. Bu yüzden bana iftira attı. Hakkımdaki iddiaların bundan kaynaklandığını düşünüyorum."

Mahkeme heyeti, kaçma şüphesinin bulunduğu ve adli kontrol şartlarının yetersiz kalacağına hükmederek sanık Doç.Dr. M.D'nin tutuklanmasına karar verildi.

Öncü Haber Merkezi