Akçakoca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ile ilçe emniyet müdürlüğü ekipleri T Plaka uygulaması kapsamında ticari taksi araç uygunluk belgelerini inceleyerek denetimlerde bulundu.

Akçakoca Belediyesi sorumluluk alanında olan T plaka uygulamasında evrakları tam olan araç sahiplerine ticari taksi araç uygunluk belgesi teslim edildi.

Denetimlerde, taksi duraklarında faaliyet gösteren ticari taksi sahipleri ve sürücülerine yönelik, ticari taksi çalışma karnesi ve şoför tanıtma kartlarının yenilenmesi, trafik güvenliği açısından gerekli olan SRC belgesi, psikoteknik kartları, sağlık raporları, sürücü belgeleri, araç ruhsatları, araç sigorta poliçeleri, kılık kıyafet kontrolü ve diğer gerekli belgelere yönelik kontrol yapıldı.

Ticaret Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen genelge doğrultusunda harekete geçen ekipler, evrakları eksik tespit edilen ticari araç sürücülerine süre vererek eksiklerin giderilmesinde konusunda uyarılarda bulundu.

Öte yandan 60 yaş üstü sürücülerin ticari araç kullanması yasaklandığından dolayı SCR belgelerinin iptal edilerek taksi kullanmalarına müsaade edilmeyeceği öğrenildi.

 İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Akçakoca Belediyesi zabıta ekipleri ilçe genelinde 8 durak ve 96 araç denetlerken denetlemelerin sık sık yapılacağı öğrenildi.

Akçakoca polisinden şehirlerarası otobüslere inceleme

Öte yandan Akçakoca Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı trafik ekipleri, şehirlerarası yolcu otobüslerine yönelik denetlemeler gerçekleştirdi. Alkol muayenesi yapılan otobüs sürücülerine kurallara uyması ve hız yapmaması konusunda uyarılar yapan trafik ekipleri, yolcuları da emniyet kemeri takma ve kemeri gidecekleri yere kadar çıkartmama konularında uyardı.