Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire başkanlıkları koordinesinde dün ülke genelinde eş zamanlı "Duman 7 Operasyonu" düzenlendi.
 
 Operasyon kapsamında Düzce il genelinde de Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde operasyon gerçekleştirildi.


 
Düzce genelinde 60 işyeri denetlenerek arama ve kontrollerin yapıldığı operasyon kapsamında işyerlerinde yapılan aramalarda; 120 kilo 175 gram açıkta satılan kıyılmış tütün, 11 bin 380 adet içine kıyılmış tütün doldurulmuş makaron sigara, 6 şişe sahte bandrollü kaçak içki, ayrıca 1 işyerinin Nargile sunum belgesi olmadığı tespit edildiği emniyet ekipleri tarafından bildirildi.


 
Ele geçirilen suç ve suç unsurları ile ilgili 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa muhalefet suçundan gerekli adli işlemler yapılmış, yine tespit edilen idari hususlarla ilgili olarak ise 4733 sayılı Tütün ve Alkol Piyasası  Düzenleme Kurumu Teşkilat ve Görevleri hakkındaki kanuna muhalefetten idari işlemler başlatıldı.

Haber: H. DURNA