FETÖ ile bağlantılı olduğu belirlenerek KHK ile kapatılan Düzceli Sanayici ve İşadamları Derneği (DÜSİAD) yönetici ve üyelerinin yargılandığı davada aralarında işadamı Cihat Sevdim, eski İl Genel Başkanı Okan Eren Kuru’nun da bulunduğu 14'ü tutuklu21 sanık, ikinci kez hakim karşısına çıktı.

Düzce 2. Ağır Ceza Mahkemesince yeni inşa edilen duruşma salonunda yapılan duruşmaya, sanıklar ve avukatlarıyla sanık yakınları katıldı. Sanıkların savunmalarında suçlamaları kabul etmemesinin ardından sanık avukatları da müvekkilleri hakkındaki suçlamaları reddederek tahliye talep etti.

Avukat savunmaları sonrasında sanıklardan bazıları derneğin karar defterine kendi adlarına atılan imzaların sahte olduğunu ve imzaları kendilerinin atmadığını beyan etti. Mahkeme Başkanı Ferhan Acar itiraz eden 5 sanık imzalarının kendilerine ait olup olmadığını belirlemek amacıyla sanıkların oturarak, ayakta, sağ ve sol elle imza atmasına karar verildiğini açıkladı.

Savcı mütealası
Duruşmada mütalaasını okuyan savcı, tutuklu sanıkların Bank Asya hesaplarının incelenmesini, çaycı iken DÜSİAD’ın başkanlığına getirilen tutuklu sanık Emin Şahin’in ByLock uygulamasının olup olmadığının incelenmesini, karar defterinde imzası olan ancak kendi imzaları olmadığını söylemesi üzerine alınan imza örneklerinin kriminal incelemeye gönderilmesini, istedi.

Savcı tutuklu sanıklar Ali Erdem, Erkan Yüksel, İlhan Tanış, ve Semih Yıldız’ın tutuklu kaldıkları süre ve deliller dikkate alınarak adli kontrol şartıyla tahliyeleri diğer tutukluların delil durumları dikkate alınarak tutukluluk hallerinin devamı, adli kontrolü olanların kaldırılmasını, yurt dışı uygulaması olanların yurt dışı uygulamasının devamı talep etti.

Karar
DÜSİAD’a son olarak başkanlık yapan Emin Şahin’in telefonunda ByLock uygulamasının olup olmadığının belirlenmesi için son 3 ayın incelenmesine, TÜMÇEK’in karar defterinde bazı sanıkların imzası olmasından dolayı karar defterinin dosyaya alınmasına, alınan imza örneklerine ilişkin mukayese yapılması amacıyla rapor istenmesi, adli kontrol şartıyla serbest bırakılanların adli kontrol hükümlerinin kalkmasına, yurt dışı yasağı olanların yurtdışı yasağının kalkması talebinin reddine, tutuklu sanıklar Ali Erdem, Erkan Yüksel, İlhan Tanış, ve Semih Yıldız’ın mütalaa uyarınca, Bekir Karaca ve Haydar Derviş’in serbest bırakılmasına karar verildi.

Bir sonraki duruşma ise 15 Ağustos 2017 tarihine ertelendi.


Haber: Ö. Yılmaz