FETÖ’nün dernek yapılanmasına ilişkin davalar sürüyor. FETÖ ile bağlantısı olduğu tespit edilmesinin ardından kapatılan ve haklarında iddianame hazırlanan 21 sanık bugün ilk kez mahkemeye çıktı. Düzce 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan 14’ü tutuklu 21 sanık kimlik tespitlerinin yapılmasının ardından tutuklu sanıkların savunmalarının alınması ile başlandı.

DÜSİAD sanıklarına yönelik yargılanmaları için hazırlanan ortak iddianamede, FETÖ’nün en büyük finans kaynağı olduğu, düzenlenen yurtiçi ve yurtdışı seyahatlerinde FETÖ’nün okullarına ve FETÖ ile ilişkili yerlerin ziyaret edildiği, düzenlenen sohbetlerde burs ve kurban adı altında paraların toplandığı, sanıkların Zaman Gazetesi’ne üye olduğu ve sanıkların çocuklarını FETÖ’nün okullarına gönderdiği yer aldı.

Çaycı yönetime geçti beni de yönetime aldı
Bank Asya’da hesabı olan aynı zamanda DÜSİAD’ın yönetiminde bulunan ve son bir yıldır pide fırını işleten tutuklu sanıklardan A.G.’nin DÜSİAD’ın yönetimine geçme şekli mahkeme heyetini şaşırttı. A.G., “4 yıl motor üzerinde Zaman Gazetesi dağıtıcılığını yaptım. Son bir yıldır da pide fırını işletiyordum. DÜSİAD’a üye oldum. Oranın çaycısı yönetimin başına geçince beni de yönetime aldı” dedi.

Derneğin başına çaycının geçmesi sana garip gelmedi mi?
Mahkeme Başkanı Ferhan Acar sanığın ifadesi üzerine şaşkınlığını gizlemeyerek, “İşadamlarının bulunduğu bir derneğin başına çaycının geçmesi sana garip gelmedi mi?” sorusunu yöneltti. Düzceli Sanayici ve İşadamları Derneği (DÜSİAD) yönetici ve üyelerinin yargılandığı davanın duruşmaları sanıkların dinlemesiyle devam edecek.