Ekonomik açıdan zor günler geçiren vatandaşın cebindeki üç kuruşa göz dikmekten geri durmayan dolandırıcıların yeni yöntemi ‘pes’ dedirtti. Düzce Belediyesi’nin ismini de kirli oyunlarına alet eden dolandırıcılar bir umut iş arayan vatandaşların zor durumundan faydalanmaya kalktı.

Bazı sosyal medya hesaplarından Düzce Belediyesi’ne ‘sürücü personeli’ arandığına yönelik sahte ilan yayınlayan dolandırıcılar, dosya masrafları için de vatandaşlardan ücret talep etmeye başladı.

Bazı vatandaşların dolandırıcıların ağına düşmesinin ardından konuyu haber alan Düzce Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Belediyemizin adi kullanılarak asılsız ilan yayınlandığı ve ilanda belirtilen iletişim numarası üzerinden vatandaşlarımızdan para talep edildiği bilgisine ulaşılmıştır. Düzce Belediyesi’nin herhangi bir sebeple vatandaşlardan para ve benzeri talepleri söz konusu olamayacağı gibi, bahsi gecen sözde ilanlar da gerçek dışıdır.” denildi.

“HİÇBİR SOSYAL MEDYA PLATFORMUNDA İŞ İLANIMIZ YOK”

Açıklamanı devamında, “Düzce Belediyesi olarak hiçbir sosyal platformda iş ilanımız bulunmamaktadır. Belediye olarak sadece İŞKUR ile ortaklaşa yürüttüğümüz İş Kulübü üzerinden vatandaşlarımıza iş olanakları hakkında bilgilendirmeler yapmaktayız. Vatandaşlarımızı, insanların duygularını sömüren dolandırıcılara karşı dikkatli olmalarını istiyoruz” denilerek Düzceliler dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

Öte yandan Düzce Belediyesi’nin adını kullanarak vatandaşların zor durumundan faydalanmaya çalışan kişi ya da kişiler hakkında Düzce Belediyesi suç duyurusunda bulunuldu.

HABER: Mehmet GÜNESEN