Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'nün girişimleri ile çağın gereklerine uygun olarak modernize edilen Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bölgenin en güçlü itfaiye teşkilatı olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Bir yandan Çoban mevkiinde modern itfaiye binasının yapımı devam ederken bir yandan da çeşitli eğitim ve yeni ekipmanlar ile kendini geliştirmeye devam ediyor. Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürü Mehmet Ali Kahraman, bölgemizin yanı sıra Türkiye'deki birçok doğal afete müdahale eden itfaiye teşkilatının 2021 yılı istatistiklerini açıkladı.

VAKA SAYISINDA ARTIŞ VAR

Geçtiğimiz yıl bin 471 vakaya müdahale eden Düzce İtfaiyesi bu yıl 2 bin 358 kez çıkış yaparak başta yangın ve trafik kazası,  olmak üzere birçok vakaya kısa sürede müdahale etti.

710 YANGIN, 115 TRAFİK KAZASINA MÜDAHALE

Düzce İtfaiyesi 3 ayrı istasyonda 77 personel ve 17 araç ile 2021 yılı içerisinde meydana gelen 710 yangına müdahale ederken, 115 sıkışmalı trafik kazasında görev aldı. İtfaiye ekipleri 193 kentsel insan kurtarma, 402 kentsel hayvan kurtarma çalışması gerçekleştirdi. 84 Su tahliyesi, 154 baca temizliği, 240 ruhsat denetimi gerçekleştiren Düzce İtfaiyesi, 23 kamu kurum ve kuruluşta 2 bin 252 kişiye eğitim verdi. İtfaiye Müdürlüğü 405 adet diğer çeşitli görevlerde bulunurken, mücavir alan dışında 39 vakaya müdahale etti.

İL DIŞINDAKİ GÖREVLER BAŞARIYLA TAMAMLANDI

İtfaiye teşkilatı sadece bölgemizde değil ülkenin farklı noktalarında meydana gelen doğal afetlere de müdahale etti. Müdürlük ekipleri Giresun Antalya Manavgat, Muğla, Köyceğiz, Kastamonu Bozkurt'ta meydana gelen olaylarda takviye kuvvet olarak görev aldı.

ARAÇ GEREÇLER MODERNİZE EDİLİYOR

Çoban mevkiinde modern itfaiye inşaatı devam ederken 3 adet yeni itfaiye aracı filoya dâhil edildi. 2 adet araç modernize edilirken 2 aracın üst yapısı yenilendi. Sualtı ve su üstü arama kurtarma faaliyetleri için personel ve ekipman takviyesi de yapan İtfaiye Müdürlüğü, 1 yılda 6 ton sentetik köpük kullandı.