Düzce’de 25 Aralık’ta meydana gelen olayda yaşlı kadınları telefonla kandırarak paralarını alan ve şikayet üzerine yakayı ele veren Şanlıurfa Akçakale merkezli şebekenin iki üyesinin ardından çete lideri konumundaki paraları alan “Hesapçı” olarak ifade edilen çete lideri M.T. Düzce ve Şanlıurfa polisinin ortak çalışması sonucu yakalandı.  

25 Aralıkta yaşanan olayda, Şanlıurfa Akçakale’den Düzce’de yaşayan iki yaşlı kadına telefonla ulaşarak kendisini polis olarak tanıttıktan sonra mağdurlardan “Adınız FETÖ soruşturmasında adınız geçiyor” bahanesiyle para talep eden şüpheli M.T. için Düzce polisi başarılı bir çalışma yaptı.

Şebekenin Bolu’da yakalanan iki üyesi Ö.Ö. ve R.Ö.’nün verdiği ifadeler doğrultusunda titizlikle başlatılan operasyonda Düzce ve Şanlıurfa polisi koordineli bir şekilde hareke geçti. Akçakale İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin desteğiyle kendisine “Hesapçı” olarak hitap edilen şebekenin lideri M.T. kıskıvrak yakalandı. Şüpheli M.T. Düzce Asayiş Şube ekiplerinin koordineli olarak Şanlıurfa Akçakale ilçe emniyet müdürlüğü ekiplerince yakalanarak emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Düzce'de iki kadını ağına düşeren şebekenin lideri de çıkarıldığı adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olay
Telefon dolandırıcılığı şebekesi Düzce’de yüklü miktarda ve ziynet eşyalarının bulunduğu 135 liralık vurgun yapmış, polis mağdurların şikayeti üzerine Bolu’da yürütülen çalışmada yaptığı baskında biri Suriye uyruklu kadın olan iki dolandırıcıyı yakalamıştı. Dolandırıcılar çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.