Düzce, AK Parti Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Aybek’in "Vur de vuralım, öl de ölelim. Reis meydanlar boş değil, emrin yeter" notuyla MP5 makineli tabanca ile çekilmiş fotoğrafını sosyal medyada paylaşmasının ardından bir kez daha olumsuz haber ile Türkiye gündemine oturdu.

Geçmişte çekilen fotoğraf olduğu öğrenildi
Berber olan Aybek, geçmişte çekildiği öğrenilen MP5 makineli tabancalı fotoğrafını "Vur de vuralım, öl de ölelim. Reis meydanlar boş değil, emrin yeter" notuyla Facebook’ta paylaştı. Aybek’in fotoğrafı birçok ulusal haber sitelerinde ‘Türkiye adalet yürüyüşünü konuşurken AK Parti'li yöneticiden provokatif mesaj’ başlığıyla yer aldı.

Gözaltına alındı
Yaşanan gelişmelerin ardından İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Mehmet Aybek’i ’Halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ suçlamasıyla gözaltına aldı. Aybek’in fotoğraf çektirdiği MP5 makineli tabancanın kurusıkı olduğu ifade edildi. Aybek’in emniyetteki sorgusu devam ediyor.

5 ay önce benzeri yaşanmıştı
Düzce 5 ay önce yaşanan benzer bir olayla Türkiye gündemine oturmuştu. Sosyal medya hesabından silahlı fotoğraf paylaşarak, referandumda "Hayır" oyu kullanacaklara yönelik tehdit içeren ifadeler yazan iki lise öğrencisi gözaltına alınmıştı.

Haber:Y.SEVER