Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, aylık faaliyet raporunu açıkladı. Buna göre; geride kalan eylül ayında hayvan hastalıkları ile mücadele çalışmaları etkin şekilde gerçekleştirildi.

9 mahallede 54 köpeğe kuduz aşısı

2021 yılı eylül ayı içerisinde, 86 köyde 10 bin 847 adet büyükbaş hayvana proje kapsamında şap aşısı, 46 köy 3 mahallede 978 adet büyükbaş hayvana sığır brusellozu, 13 köyde bin 300 adet küçükbaş hayvana koyun-keçi vebası aşısı ve 943 adet koyun keçi brusellozu yapıldı. 9 mahallede ise korucu olarak 54 köpeğe kuduz aşısı uygulandı. Hayvan pazarının açık olduğu perşembe günlerinde hayvan pazarı içerisinde rutin denetimler yapılırken, herhangi bir bulaşıcı hastalığa rastlanmadığını bildiren müdürlük, bu doğrultuda hayvan pazarındaki il dışına hayvan nakil işlemlerinin de sekteye uğramadığı aktarıldı.

Saldırılar bitmiyor

Raporda bu ay da saldırılar eksik olmadı. Düzce’de yine onlarca vatandaş sokak hayvanları tarafından ısırılmaları sonucu hastanelik oldu.

İl genelinde meydana gelen ve sağlık kuruluşlarına intikal eden 32 ısırık vakası için köpek ve kediler 10 gün müşahede altına alındı. Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, müşahede sonucunda kuduz hastalığı yönünden olumsuz bir durumun gözlenmediğini bildirdi.

Öte yandan Düzce’de neredeyse her gün yaşanan saldırılar, sürüler halinde gezerek, insanları sokakta rahatça yürütmeyen sokak köpekleri sorununu yeniden gündeme taşıdı. Şehrin her yanında kalabalık gruplar halinde dolaşan başıboş köpekler yüzünden özellikle çocukların dışarıda oynarken korktukları ihbarlara yansırken, konunun muhatabı olan Düzce Belediyesi’nin kontrolsüz üremenin önüne geçmek için çalışma yapması bekleniyor.