Sporda şiddete geçit vermek istemeyen Düzce Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin çok yönlü çalışması kapsamında yarınki Düzcespor Çatalcaspor maçı öncesi sosyal medya mercek altına alındı.

Karşılaşmada şiddet ortamının oluşmasına izin vermek istemeyen ekipler, sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarda şiddeti özendirici içeriklere yer veren ve maçın gergin bir atmosferde oynanmasına neden olabileceği değerlendirilen 30 taraftarı titiz çalışma ile belirledi.

Müsabakanın güven ortamında oynanması için şiddete fırsat vermek istemeyen polis ekipleri, sosyal paylaşım sitelerinde yaptıkları paylaşımlarla maçta gerginliğe neden olabilecek 30 kişiden 4’ünü gözaltına aldı. ‘Halkı kin ve nefrete tahrik ettikleri’ suçlamasıyla gözaltına alınan şüpheliler E.A., T.C., A.G. ve A.C. karakola götürüldü.
Emniyete götürülen şüpheliler, 6222 sayılı “Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun” çerçevesinde cezalandırıldı.

Düzcespor maçına yönelik çalışmalarını buna yönelik çalışma ile sınırlandırmayan emniyet güçleri ekipler, maç günü şehir merkezinde,stadyum içerisinde ve çevresinde herhangi bir şiddet olayının yaşanmasına izin vermemek için geniş güvenlik önlemleri aldı. Emniyet yetkilileri, maça gitmeyi planlayan taraftarlara da sağduyulu olmaları konusunda çağrıda bulundu.

Haber; Y. SEVER