Yeni Tip Koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle Düzce şehir merkezinde denetimlerini sürdüren polis ekipleri, Ramazan D. İdaresindeki 81 ABC 594 plakalı motosikleti Valilik kavşağında durdurdu.

Polis ekipleri çöplerden kağıt topladığı öğrenilen Ramazan D’nin ehliyetinin ve sokağa çıkma izninin olmadığını tespit etti. Bunun üzerine bölgeye trafik ekipleri sevk edilirken, Ramazan D. ise ceza yememek için dakikalarca polis ekiplerine yalvardı.

Çöplerden kağıt topladığını ve 6 aylık bir bebeğinin olduğunu söyleyen Ramazan D. “Ne olur ceza kesmeyin. Hiç durumum yok. Bu cezayı ödeyemem”  diyerek gözyaşı döktü.

Polis ekipleri Ramazan D’ye ehliyetsiz araç kullanmak ve sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal etmek suçlarından toplamda 5 bin 850 TL para cezası keserken, bağlanan motosiklet ise yediemin otoparkına götürüldü.

Öte yandan, sokağa çıkma yasağını ihlal eden bir kişi de Valilik kavşağında denetim yapan polis ekiplerince yakalandı. Vatandaşa sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal etmek suçundan İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararınca 3 bin 150 TL idari para cezası uygulandı. Denetimlerin, kısıtlama bitene kadar artarak devam edeceği öğrenildi.

HABER: Savaş ARI