İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerince motosikletlere yönelik yapılan uygulamada bazı motosiklet sürücülerinin ne kadar umursamaz olduğu gerçeği bir kez daha gözler önüne serildi.

Motosikletinin trafik tescili yok diye kaçtı
Sabah saatlerinde Memur-Sen konutları yolunda yapılan uygulamada polis ekiplerini gören bir motosiklet sürücüsü motosikletini bırakarak kaçmaya başladı. Polis ekiplerinin peşine takıldığı şahıs bir apartmanın 4.katında yakalandı. Ekiplerce yapılan kontrolde motosikletin trafik tescilinin bulunmadığı ortaya çıktı. Şahsa ceza kesilerek motosikleti bağlandı.



Ehliyetsiz sürücü, polise güçlük çıkardı
Bir diğer olay ise yine trafik ekiplerince Şaguç Köprüsü üzerinde motosikletlere yönelik yapılan uygulamada yaşandı. Ekipler plakası olmayan bir motosikleti durdurdu. Talip Ferda Ö. idaresindeki motosikletin sürücü ekiplere zorluk çıkardı. Yapılan kontrollerde motosikletin trafik tescilinin bulunmadığı ve sürücünün de ehliyetsiz olduğu ortaya çıktı.



Hem suçlu olan hem de ekiplerin işini zorlaştıran şahıs, motosikletini vermek istemeyerek karakola gitmemekte diretince devreye asayiş ekipleri girdi.



Polis ekiplerinin güçlükle kontrol altına aldığı şahıs, olay yerine gelen asayiş ekiplerince ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.

Haber: Ö.YILMAZ