Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na bağlı Bolu Ulaştırma Bölge Müdürlüğü Ekipleri yangın ve kaza sayısında artış yaşanan özellikle tehlikeli ve yanıcı madde taşıyan tankerlere karşı denetimlere başladı.

Bugün D-100 Karayolu Hal Kavşağı mevkiinde İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı trafik ekipleri eşliğinde denetimlerine hız veren ekipler, tehlikeli madde taşıyan tankerleri durdurarak sürücülerin bulundurması gereken evrakları kontrol etti. Evrak kontrolünün yanı sıra kişisel koruyucu ekipman ve teçhizatlar arasına giren, takoz, uyarı işaretler, ikaz yeleği, koruyucu eldiven, koruyucu gözlük, acil durum maskesi, kürek gibi envanterlerin tankerde bulunup bulunmadığının da kontrolleri yapıldı.



Batı Karadeniz Bölgesi’nde 7 ile yönelik 3 gün süre ile yapılacak denetimler dün itibariyle Düzce’de başlarken yalnızca tehlikeli madde değil, akaryakıt istasyonları da bu denetimlerden nasibini alacak. Özellikle akaryakıt istasyonlarının “tehlikeli madde faaliyet belgesi” bulundurmaları büyük önem arz ediyor.



Öte yandan evrak ya da envanter eksiği bulunan tankerlere yönelik cezai işlem uygulandı.

Haber: Ö.YILMAZ