Düzce merkeze bağlı Mergiç Mahallesi’nde her perşembe kurulan Hayvan Pazarı’nda yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla hareketlilik artarken, satıcı ve alıcıların dolandırılmaması için emniyet harekete geçti. Kurban Bayramı dolayısıyla "Sahte Para Kurbanı Olma" sloganıyla başlatılan çalışma kapsamında, ekipleri dolandırıcıların bayram öncesi özellikle canlı hayvan pazarlarını hedef seçtiğine dikkat çekti.



Yüzlerce kurbanlık hayvanın satış için getirildiği pazarda, vatandaşların sahte para mağduriyeti yaşamaması için stant kuran Düzce İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, küçük ve büyükbaş kurban satıcılarını dikkat etmesi gereken hususlar konusunda uyardı. Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ve KOM Şube Müdürlüğü ekiplerinin birlikte gerçekleştirdiği uygulamada kurbanlık satan vatandaşlara sahte para ile gerçek para arasındaki farklar gösterildi.



Kurbanlık için yapılan ödemelerde sahte paraların olabileceğini belirten polisler, sahte parayı ayırt etmek için en hızlı yöntemin para üzerinde bulunan fotoğraf ve şeridin iyice kontrol edilmesi olduğunu anlattı. Sahte paranın ayırt edilmesi için vatandaşları bilgilendirmek amacıyla hazırlanan broşürler dağıtıldı.  

Polis sahte para ile karşılaşılması halinde ise vatandaşların hemen güvelik güçlerine ihbarda bulunması istendi. Ayrıca bayram öncesi ve süresince bu tür bilinçlendirme, bilgilendirme aktivitelerinin devam edeceği bildirildi.


HABER: M.KADAŞ