Düzce'de de dört koldan mücadele ediliyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldığı Genel Güvenlik ve Uyuşturucu ile Mücadele Toplantısı’nda Düzce'nin de dört koldan mücadele ettiği uyuşturucu illeti ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. MEB Şura Salonu'nda düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan Soylu, uyuşturucu tehdidin geçmişten günümüze geldiği boyutu gözler önüne serdi.

"Eskiden sadece haşhaş yaprakları veya kenevirden yapılan uyuşturucu ile mücadele ediyorduk" diyen Soylu, şimdi ise çok daha öldürücü sentetik uyuşturucuların ortaya çıktığını vurguladı.

"2017 yılında 20 ton eroinin ele geçirildi"
Uyuşturucunun yeni icat olmuş bir şey olmadığını ancak türü, imalat yöntemi, tahribat kapasitesi, fiyatı yani bütün çehresi ile değiştiğini belirten Soylu, 2017 yılında Türkiye'de güvenlik güçleri tarafından 20 ton eroinin ele geçirildiğini, bu rakamın eroin yakalamalarında önemli bir rekor olduğunu kaydetti.

"81 ilimizde 7 kez okul çevrelerinde huzur uygulamaları yaptık"
"Terörle ülkemizin birliğini, uyuşturucuyla ise nesillerimizi hedef alıyorlar." diyen Soylu,  okullarda alınan güvenlik tedbirleri üzerinden dikkat çekici şu cümleleri kullandı: "81 ilimizde 7 kez okul çevrelerinde huzur uygulamaları yaptık. Okulun çevresinde bir uyuşturucu satıcısını gördüğümüz zaman beni ne kadar kınarlarsa kınasınlar, ne kadar eleştirirlerse eleştirsinler o uyuşturucu satıcısının ayağını kırmaya polis görevlidir. Benim ülkemin gencinin canına mal olacak bir kişiye gereğini yerine getirme görevidir. Suçunu bana atsın. Bunun suçu neyse, 5 yıl içeride yatmaksa yatarız, 10 yıl içeride yatmaksa yatarız, 20 yıl içeride yatmaksa yatarız. Çok net söylüyoruz. Bu 2018 yılında bunların kafasına çökeceğiz ve milletimizi bu illetten kurtaracağız. Ben bir buçuk yıldır bu talimatı veriyorum arkadaşlara. Bulduğunuz zaman gereğini yerine getirin."

Haber: C. ÜSTÜNER