Olay akşam saatlerinde merkeze bağlı Akpınar Mahallesinde meydana geldi. Alınan bilgilere göre, 15 yaşındaki epilepsi hastası kız çocuğu, ailesine eniştesi ve amcasının oğlunun istismarına uğradığını öne sürdü. Bunun üzerine aileler arasında başlayan tartışma, sokağa taştı. İstismar iddiasının tarafları küçük kız çocuğunun ailesi ile birlikte yaşadığı evi basarak, cam ve kapıları kırdılar. Ailenin durumu Düzce 112 Acil Çağrı Merkezine bildirmesinin ardından, olay yerine çok sayıda Düzce İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı motorize yunus ekibi ve çevik kuvvet ekipleri sevk edildi.

Küçük kızı istismar ettiği öne sürülen enişte ve kuzen C.K polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Küçük kız ise istismara uğrayıp uğramadığının belirlenmesi için sağlık kontrolünden geçirilmek üzere geniş güvenlik önlemleri altında Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

Gözaltındaki iki şüpheli Yeni Kent Polis Merkezi’ndeki işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, istismar iddiası Adli Tıp Kurumunun hazırlayacağı raporla netlik kazanacak.