Düzce Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri bir bankaya ait ATM cihazına çekilecek elektrik için alt yapı hazırlığı yapmak üzere sabah saatlerinde Eski Sanayi Sitesi’ne geldi. Sanayi esnafı kendilerine daha önce haber verilmeyen ve işlerinin yoğun olduğu saatte yapıldığı için müşteri gelişini engelleyen çalışmalar nedeniyle dükkânların önünde kazıya başlayan ekiplere tepki gösterdi.

Esnaf ve belediye personeli arasındaki sözlü tartışmanın büyümesi üzerine araya zabıta ve polis ekipleri girdi. Bu süre zarfında araçlarının tamiri için gelen vatandaşlar da geri dönmek zorunda kaldı.

“HABER VERMEDİLER”

Konu ile ilgili Öncü Haber mikrofonuna konuşan bir sanayi esnafı, “Sabah saatlerinde hiç haber vermeden geldiler. Biz çalışıyoruz işlerimiz de yoğun bir anda burada çalışmaya başladılar. Burayı kestiler, kazacaklarını ve geri kapatacaklarını söylediler. Bizim de işimiz gücümüz var.” diyerek çalışmaya tepki gösterdi.

Belediye ekiplerine çalışmayı hafta sonu ya da mesai saati dışında yapmalarını söylediklerini belirten esnaf iddiaya göre ‘Mesai yapamıyoruz’ cevabını aldı.

“BELEDİYE BU KADAR DUYARSIZ OLMASIN”

Esnaf, “Biz burada çalışmaya uğraşıyoruz esnafız kaç tane esnaf arkadaş var. 7-8 tane esnaf arkadaşımız var burada. ‘Çalışmayın. 1-2 saatte yaparız’ diyorlar ama bizim işimize mani olmaya çalışıyorlar. Biz burada ekmeğini kazanmaya çalışan insanlarız, kimseye bir şeyimiz yok. Belediye esnafları düşünmeli, bu kadar duyarsız, düşüncesiz olmasınlar.” diyerek çalışmanın mesai saatlerinde yapılmasını eleştirdi.

Tepkilerin artarak devam etmesi üzerine geri adım atan Düzce Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri çalışmayı hafta sonuna erteledi.