Düzce'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan Çilimli eski İlçe Komutanı Özkan Kocagöz, Çilimli eski İlçe Emniyet Amiri Efrahim Acaboğa ve Çilimli eski İlçe Emniyet Amir Yardımcısı Bayram Gökhan Şen’in  "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs", "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılandığı davadan karar çıktı.

55 sayfalık iddianamede mesleklerinden ihraç edilen dönemin Çilimli İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Özkan Kocagöz'ün 15 Temmuz gecesi Çilimli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki girişime ilişkin konuşmaları, İlçe Emniyet Amiri Efrahim Acaboğa ve komiser yardımcısı Bayram Gökhan Şen'in de nöbet tutmakla görevli polis memurlarından silahları toplatması gibi detaylar yer alıyor.

Ters Kelepçe İle Göz Altına Alındık
Çilimli eski İlçe Emniyet Amir Yardımcısı Komiser Bayram Gökhan Şen darbeye karışmadığını belirterek ters kelepçe takılarak gözaltına alındıklarını söyledi.

Fetullah Gülen Kitaplarına Açıklama
Şen, ikametin 12 adet Fetullah Gülen’e ait kitap bulunduğu yönündeki iddialara ise şöyle yanıt verdi. “İstanbul’a gezmeye gittiğim 2014 yada 2015 yılında trafikte seyir halindeyken trafiğin yoğun olduğu zamanda yavaşlamam sonucu bir genç arka kapıyı açarak “Bu bizim size hediyemiz” diyerek kitapları bıraktı. Kitaplar evimde bulunduğunda halen kutu içinde ve set halinde duruyordu. Hiç açıp okumadım.” dedi.

Bank Asya’ya Para Yatırma Savunması
Eşinin adına Bank Asya’ya para yatırıldığı iddiası üzerine Komiser Yardımcısı Şen savunma yaptı. Şen, “Babamın bana olan borcu nedeniyle 30 bin lira alacağım vardı. Eşimin hesabına yatırttık. Arkadaşlarım bende para olduğunu bilmesin diye bu hesaba aktardım. Bu benim paramdı” dedi.

Böyle kuru kuruya darbe olmaz ki
Yine darbe kalkışması gecesi İlçe Emniyet Amirliği’ne giderek güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerinde “Ben bile bu kadar tedbir uygulamıyorum. Rahat olun, hani tank, nerede tank? Ben demedim mi '7 Haziran'da darbe yapacağım' diye. Baştan diyeceklerdi, 'Darbe yapıyoruz' diye biz de ona göre hazırlanacaktık. Böyle kuru kuruya darbe olmaz ki..." ifadelerini kullanan eski İlçe Jandarma Komutanı Özkan Kocagöz, "Ben olayların lokal olarak sadece İstanbul ve Ankara'da olduğunu düşündüm. Durumun vahametini tam olarak kavrayamadığım için boşboğazlık yaparak, espri amacıyla bu sözleri söyledim. Bunlar tamamen patavatsızca ve düşünmeden söylenen sözlerdir" dedi.

Olayların yaşandığı 15 Temmuz darbe kalkışması akşamı özellikle eski İlçe Jandarma Komutanı Özkan Kocagöz’ün yanında bulunan bir uzman çavuş ile terhis olmuş bir erin tanık olarak dinlenmesinin ardından duruşmaya bir süre ara verildi.

Aranın hemen ardından Düzce 2. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin yaptığı görüşme sonrasında sanıklar Çilimli eski İlçe Komutanı Özkan Kocagöz, Çilimli eski İlçe Emniyet Amiri Efrahim Acaboğa ve Çilimli eski İlçe Emniyet Amir Yardımcısı Bayram Gökhan Şen’in tutukluluk hallerinin devamına ve duruşmanın 03 Mayıs 2017 tarihinde 09.30 saatine ertelenmesine karar verildi.