Bolu’da daha 14 yaşındaki bir kız çocuğu ile 20 yaşındaki gencin Facebook’ta başlayan aşkı cezaevinde bitti!

İddiaya göre olay şöyle gelişti:

“Bolu’nun Oğulduruk Köyü’nde yaşayan 14 yaşındaki S.K. isimli kız çocuğu ile Merkeşler Köyü’nde yaşayan 20 yaşındaki Nihat A. isimli genç 6 ay önce sosyal medya üzerinden tanıştı ve sevgili oldu. 14 yaşındaki S.K. ile evlenmek isteyen Nihat A., kızın ailesine haber gönderdi. Aile, çocuklarının yaşının küçük olduğu gerekçesi ile evliliğe razı olmadı. Bunun üzerine kaçmaya karar veren sevgililer İstanbul’a gitti. Ertesi gün geri dönen 14 yaşındaki kız çocuğu S.K. ile 20 yaşındaki genç Nihat A., S.K.’nın ailesine evlenmek istediği söyledi. S.K.’nın babası Emin K. ise Nihat A.’dan şikayetçi oldu.”

20 yaşındaki Nihat A., ‘14 yaşındaki kız çocuğunu alıkoyma, kaçırma ve cinsel istismar suçundan’ gözaltına alınmasının ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

“Kendisiyle evlenmek istiyorum”
Bolu Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan Nihat A., “Ben S.K. ile evlenmek istedim. Kızı istedik ama babası vermedi. Bunun üzerine de kaçarak evlenmeye karar verdik. İstanbul’a gittik. Ertesi gün de geri döndük. Ancak ailesi evlenmemize izin vermedi. Hala daha kendisiyle evlenmek istiyorum.” dedi.

“Tanışıp aşık olduk”
S.K. da 6 ay önce tanıştığı Nihat A.’ya gerçek yaşını söylemediğini belirterek, “Tanışıp aşık olduk. Ailem vermeyince İstanbul’a kaçtık. Kendi isteğimle gittim. Ben sanığı seviyorum ve kendisiyle evlenmek istiyorum. Şikayetçi değilim.” ifadesinde bulundu.

“Kızımın beynine girmişler”
Mahkeme Başkanı S.K.’ya, “Evlenme olgunluğuna eriştiğine inanıyor musun?” diye sordu. Genç kız “Evet. Evlenmek istiyorum.” dedi.

Baba Emin K. ise kızının kandırılarak götürüldüğünü söyleyerek, “Kızımın beynine girmişler. Benden istedikleri de yalan. İstemeye gelmediler. Ben kızımın kandırılarak kaçırıldığını düşünüyorum. Şikayetçiyim.” diye konuştu.

Mahkeme 20 yaşındaki gencin tutukluluk halinin devam etmesine karar verdi.

Haber: Ö.YILMAZ