Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)’na yönelik 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaların duruşmaları devam ediyor. Çoğu emniyet mensuplarından oluşan 7Si firari olmak üzere 127 sanıktan 120'si bugün ikinci kez hakim karşısına çıktığı duruşmada ara karar verildi. Duruşmada sanıkların yanı sıra sanık yakınları ve avukatlar da hazır bulundu.

Dosyada firari olarak bulunan 7 sanık için FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olma suçunu işledikleri iddiasına dairdosya içerisinde bulunan yazılı belge ve dokümanlar, Bank Asya’ya ait hesap hareketleri, sanıkların ByLock haberleşme aracını sık kullandıklarına ilişkin log ve nat kayıtları, bir kısım sanıkların Bylock içerikleri, sanıkların savunma içeriğinin tekrar incelenmesine karar verildi.

Tutuklu bulunan 53 sanıktan 14’ü adli kontrol şartıyla tahliye edilirken diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devamına tutuksuz bulunan sanıkların ise adli kontrol hükümleri uygulanmak şartıyla yargılamalarının devamına karar verildi.

Duruşma 4-5-6 Nisan 2018 tarihinde görülmek üzere ertelendi.

Haber: Ö. YILMAZ