Düzce’de son dönemde art arda yaşanan yangınlar, aileleri evsiz bırakmaya devam ediyor. Kış ortasında yine alevlerin teslim aldığı bir ev kullanılamaz hale geldi.



Alınan bilgiye göre; Gölyaka’ya bağlı Aksu Köyü’nde, bulunan Fikrettin Aydoğdu'ya ait iki katlı ahşap bir evde gece saatlerinde yangın çıktı. Önce kokudan rahatsız olan ancak yangını fark edemeyen yaşlı çift, uykuya geçtikten kısa süre sonra gürültüyle yataklarından fırladı. Evlerinin ortasına üst kattan yanmış parçalar düştüğünü gören karı-koca hemen kendilerini dışarı attı. Evin kullanılmayan üst katından başlayan yangın, ahşap tabanı yakarak hızla alt kata da sıçradı. Aile fertleri ve yardıma koşan komşular, alevleri kontrol altına almak için mücadele verirken ihbar üzerine olay yerine Gölyaka Belediyesi itfaiye ekibi sevk edildi.



Ancak itfaiye ve köy halkının müdahalesi yetersiz kalınca Düzce’den takviye ekip istendi. Gelen ekiplerin de müdahalesiyle yangın yaklaşık 1 saat süren çalışmayla kontrol altına alınabildi. Yangın sonucunda 2 katlı ev kullanılmaz hale gelirken yaşlı çift kış aylarında evinden oldu.



Öte yandan yangın öncesinde art arta elektrik kesintileri yaşandığı öğrenilirken, elektrik kontağında oluşan arıza sonucu yangının çıktığı tahmin ediliyor.


Haber: İ.İ.AYDOĞDU
 

Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ