Ülkelerindeki savaş ve iç karışıklıktan kaçıp yasadışı yollarla Türkiye’ye giren düzensiz göçmenlerin önüne geçilemiyor. Afganistan, Suriye ve Irak’tan kaçıp yasadışı yollarla Türkiye’ye geçen düzensiz göçmenler, bazı çevreler tarafından Türkiye’de büyük bir tehdit olarak görülüyor.

D-655 Akçakoca Karayolu Şifalısu mevkiinde denetim yapan Akçakoca İlçe Jandarma ekipleri, bir firmaya ait şehirlerarası yolcu otobüsünü durdurdu. Otobüste yolcuların kimliklik kontrollerini yapan jandarma ekipleri, Afganistan uyruklu N.N isimli şahsın, kaçak yollarla Türkiye’ye giriş yaptığı tespit etti.

Üzerinden herhangi bir kimlik ve pasaport çıkmayan N.N. jandarma ekipleri tarafından, her hangi bir terör örgütü ile bağlantılı olup olmadığının tespit edilmesi için, Akçakoca İlçe Jandarma Karakoluna götürüldü. Jandarmadaki işlemleri devam eden N.N isimli şahsa ayrıca, yasadışı yollarla Türkiye’ye giriş yaptığı için 6 bin 464 TL idari para cezası kesildi.

Düzensiz Göçmen statüsünde olduğu değerlendirilen N.N’nin işlemlerinin ardından Düzce İl Göç İdaresi’ne teslim edileceği bildirildi.

HABER: Savaş ARI