Mardin merkezli aralarında Düzce'nin de bulunduğu 27 ilde Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik operasyon düzenlendi. Mardin eski vali yardımcısı Kaynaşlı Kaymakamı Şenol Koca da eski vali ve vali yardımcılarının da bulunduğu 68 kişiyle birlikte gözaltına alınarak Mardin'e götürüldü. 

TRT haberde yeralan bilgilere göre; Titizlikle yürütülen çalışmada FETÖ'nün Mardin yapılanması deşifre edildi. Örgütün Mardin'de ilde kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirdiği memurlar ve üst düzey bürokratlarla milyonlarca liralık kamu kaynağının FETÖ'ye illegal şekilde aktarıldığı tespit edildi.

Özellikle Doğu ve Güneydoğu'da terörün önüne geçebilmek, yardıma muhtaç ailelere mensup çocuklarının okumasını sağlamak, devletin şefkat elini vatandaşa göstermek, vatandaş ve devlet kaynaşmasını sağlamak amacıyla kamu kurumlarınca yürütülen SODES projeleri, aracılığıyla FETÖ'ye ait dershane ve "Işık evleri"ne finans aktarıldığı ortaya çıktı.

Çocukları "gezilere götürüldü" gösterip, seyahat ücretlerini kamu kaynaklarından haksız şekilde aldıkları belirlenen örgüt mensuplarının, yoksul ailelerden dershane ücreti aldıkları öğrencileri, SODES projeleri ile ücretsiz dershaneye göndermiş gibi gösterip devletten para aldıkları, öğrencileri yatılı kamplara götürüp FETÖ'nün elebaşı Gülen'in kitaplarını okumaya yönlendirerek küçük yaştaki çocukların beynini yıkadıkları tespit edildi.

Aralarında Mardin eski vali yardımcısı kaynaşlı Kaymakamı Şenol Koca'nın da bulunduğu akademisyen, polis memuru, örgütün sözde il imamları ve iş adamlarından oluşan 68 kişinin emniyetteki sorgusu sürüyor.