2017-2018 eğitim-öğretim yılının ilk günlerinde başlatılan “Güvenli Okul Güvenli Eğitim Projesi” kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler okul çevrelerindeki uygulamalarını sürdürüyor.

Artık öğrencilerin yalnızca okula gitmek için evden çıktıları süre ile evlerine döndükleri süre içerisindeki zamanlarını değil hayatlarının tüm alanına yayılan uygulama kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı, asayiş, trafik, KOM ve çocuk şube ekipleri bu kez Kalıcı Konutlar Bölgesi’nde sahaya çıktı.

Ekipler bugün saat 15:00 ile 18:00 saatleri arasında 8 okul, 1 internet kafe, 1oyun salonu, 1 büfe, 5 park ile bahçe, 1 kafe denetlendi.

Denetimler sırasında Kalıcı Konutlar’da okul yakınında alkol satışı yapan bir büfeye giren ekiplerin kimlik kontrolü yapmak istediği belirttiği bir şahıs, “kimliğim arabada gidip getireyim” bahanesi ile üzerindeki sakız kutusunu otomobilinin altına attı. Kutuya bakan ekipler sakız kutusunun içerisine gizlenmiş 60 adet extacy hap ile şahsın üst aramasında da 2 gram esrar maddesi tespit etti.  KOM Şube Müdürlüğü’ne teslim edilen şahsa “uyuşturucu madde kullanmak ve uyuşturucu madde ticareti yapmak” suçundan ayrı ayrı işlem yapıldı.

Ayrıca ekipler, 35 şahsa Genel Bilgi Taraması (GBT) ve 52 servis aracına evrak kontrolü yaptı. Kontroller sonucunda 7 servis aracına bin 400 TL para cezası uygulanırken, aranması olan 1 servis aracı trafikten men edildi.

Haber: Ö. YILMAZ