Piknik keyfi hastanede bitti. Yığılca'da meydana gelen zehirlenme vakası sonucunda hastanelik olan 6 kişiden 4'ünün tedavisi çeşitli hastanelerde devam ediyor.

Olay dün Yığılca'ya Çukurören Köyü'nde meydana geldi. Köye piknik yapmaya giden Ayşe Keskin, Recep Keskin, İrem Keskin, Fahrettin Kalaycı, Hatice Kalaycı ve Abdullah Yaprak bölgede yetişen böğürtlenden ve halk tarafından "Güzel Hatun Otu" olarak anılan bitkiden yedi. Dönüş yoluna geçtiklerinde rahatsızlık hissetmeye başlayan 6 kişi zehirlendiklerini anlayarak hemen 112 Acil Servis'e durumu bildirdi.

Daha fazla yola devam edemeyerek, pikniğe gittikleri aracın içerisinde ambulansın gelmesini bekleyen 6 kişi için bölgeye ambulanslar sevk edildi. Sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri olay yerinde yapılan Ayşe Keskin, Recep Keskin, üniversite öğrencisi İrem Keskin, Fahrettin Kalaycı, Hatice Kalaycı ve Abdullah Yaprak hemen Düzce'deki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Zehirlendikleri tespit edilen Fahrettin Kalaycı, Hatice Kalaycı ve Abdullah Yaprak Yalova'daki özel bir hastaneye sevk edilirken, Ayşe Keskin, Recep Keskin ve İrem Keskin tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Taburcu olduktan sonra İstanbul'a giden üniversite öğrencisi İrem Keskin burada fenalaşınca İstanbul Hastanesi'ne kaldırıldı. Yapılan tahlillerinde zehirlenme tespit edilen Keskin, hemen yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Haber:C.ÜSTÜNER