Düzce Valiliği, özellikle düğün törenlerinde izinsiz her türlü patlayıcı madde ve havai fişek kullanımını yasaklamıştı.

Ancak düzenlenen düğün törenlerinde bu yasağa uyulmadığı görülüyor. Çıkardığı patlama sesleri halk arasında büyük paniğe neden olan havai fişekler, çıkardığı kıvılcımlar nedeniyle de orman yangınlarına yol açabilirken, bu konu ile ilgili Düzce’de hiçbir denetim yapılmaması ve önlem alınmaması tepkilere yol açıyor.

Düzce merkeze bağlı Körpeşler Mahallesi Memursen Konutları mevkiindeki Koru Köy Kır Bahçesinde, akşam saatlerinde düzenlenen düğün töreninde atılan havai fişekler, çevrede yaşayan vatandaşların kısa süreli panik yaşamasına neden oldu. Çıkardığı sesler silah sesini andıran havai fişek kullanımı ile ilgili düğün ve kır bahçesi sahiplerinin uyarılmasına rağmen, bu yasağın delinmesi ise denetimlerin yetersizliğini gözler önüne serdi.

Özellikle son zamanlarda Türkiye’nin dört bir yanında çıkan orman yangınlarında, ülkenin akciğerleri yanarken, atılan havai fişeklerin de orman yangınlarına neden olabileceği konusunda yetkililerin uyarılarını dikkate almayanlara yönelik cezai işlem uygulanması bekleniyor.

HABER: Savaş ARI