Olay bugün saat 12:45 sıralarında, İstanbul Caddesi PTT binasının yanında bulunan telefon bayisinde yaşandı. İddiaya göre olay şu şekilde gelişti: Ali G. isimli kalp hastası yaşlı adam torunu için telefon mağazasından tablet bilgisayar satın aldı.

Eve gidince tablet bilgisayarın bozuk olduğunu anlayan Ali G. soluğu yeniden telefon bayisinde aldı. Mağaza görevlilerine, tablet bilgisayarın bozuk olduğunu, bu nedenle iade etmek istediğini söyleyen Ali G. ile görevli arasında tartışma çıktı.

Yaşlı adamın tüm ısrarlarına rağmen görevli tableti iade almadı

Görevlinin, “Tablet bilgisayarı iade alamıyoruz, teknik servise gönderip 15-20 gün içinde teslim ederiz” demesinin üzerine yaşlı adam, mağazadan dışarı çıkarak bir anda yere yığıldı.

Ali G.’ye ilk müdahale çevredeki vatandaşlar tarafından yapılırken, 112 Acil Çağrı Merkezinden yardım istendi. İhbar üzerine kısa sürede olay yerine gelen Acil Servis ekipleri, Ali G.’yi 112 Acil Servis Ambulansı ile Düzce Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Ali G.’nin hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

Mağazadan açıklama geldi: "Tartışma yaşanmadı"

Konu ile ilgili Vodafone mağazadan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Mağazamızdan 2 gün önce alınan tablet arızalanması nedeni ile Düzce de bulunan yetkili servise müşteri tarafından götürülmüştür. Yetkili servis cihazın kontrollerının tamamlanabilmesi için üst servise gönderilmesi gerektiği bilgisi aktarılmış. Müşteri daha sonra değişim talebi ile tarafımıza gelmiş ancak tablet yanında olmadığı için gerekli kontroller sağlanmamış, müşteriye satın almış olduğu ürünle mağazamıza gelmesi gerektiği bilgisi verilmiştir. Mağazamızda herhangi bir tartışma yaşanmamıştır. Müşteri mağazamızdan ayrıldıktan sonra PTT önünde sağlık problemi yaşamıştır. Yaşamış olduğu sağlık probleminin mağazamız ile bir bağlantısı bulunmamaktadır."

Öte yandan mağaza yetkilileri, Ali G'nin torunu için aldığı tablet bilgisayarı yenisi ile değiştireceklerini açıkladı. 

HABER: Savaş ARI