Akçakoca’nın emektar eğitimcilerinden emekli öğretmen Halit Çetin, kredi kartı dolandırıcılığı şebekesinin son kurbanı oldu.

Halit Çetin’in kredi kartı şifresini ele geçiren şebeke üyesi bilgisayar korsanları, iki farklı kuyumcudan 5 bin 400 lira alışveriş yaptı.

Bankanın kendisini aramasıyla olaydan haberdar olan Halit öğretmen, kart hesaplarını geçici süre ile dondururken, bankanın dolandırıcılık işlemi ile ilgili olarak çalışma başlattığı öğrenildi.

“Kart dolandırıcılığı şebekesiyle karşı karşıya olduğunu öğrendim”

Vatandaşları benzer bir mağduriyet yaşamamaları için uyaran eğitimci Halit Çetin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“22 Ocak Cuma günü saat 17.45’te bankadan aranarak yapılan işlemle ilgili bilgilendirildim. Telefon görüşmemde kredi kartlarımı uzunca bir süredir kullanmadığımı söyledim. Banka yetkilisiyle hesapları geçici olarak dondurma kararı aldık ve bu yönde işlem yapıldı. Bir kart dolandırıcılığı şebekesiyle karşı karşıya olduğumuzu öğrendim.

Banka tarafından yapılacak olan incelemenin bir hafta 10 gün içinde tamamlanacağı, sonrasında paranın iade edilebileceği yönünde açıklama yapıldı. Ben bu tür şebekelerin mağduru oldum. Vatandaşlardan ve özellikle Akçakocalı hemşehrilerimden bu konularda dikkatli olmalarını istiyorum. Benim yaşadığım mağduriyeti yaşamamaları için uyanık davranmalarını rica ediyorum.”