İYİ Partili Düzce Belediye Meclis Üyesi Mehmet Şerif Gönültaş’ın yeğeninin silahlı saldırısı sonucu yaralandığı olayın ayrıntıları belli oldu.

28 Kasım’ı 29 Kasım’a bağlayan gece saat 24:00 sıralarında meydana gelen ve İYİ Partili Gönültaş’ın ayaklarından kurşunlandığı olay, iddiaya göre şöyle gelişti:  

“Olay gecesi Mehmet Şerif Gönültaş’ı telefonla arayan öz yeğeni Serhat K., “Canım sıkkın” diyerek kendisini araçla gezdirmesini istedi. Düzce eski otogar mevkiindeki işyerine giderek yeğeni Serhat K.’yı aracına alan Gönültaş, “Nereye gitmek istersin?” diye sordu. Yeğeninin “Akınlar Mezarlığı’na gitmek istiyorum.” sözleri karşısında şaşırsa da dediğini yapan Gönültaş, direksiyonu o yöne doğru kırdı. Akınlar Mahallesi’ne geldiklerinde Gönültaş’tan aracı durdurmasını isteyen ve bu esnada belindeki silahı çıkartıp önce camdan havaya 3 el ateş eden Serhat K. ardından namluyu şoför mahallindeki Gönültaş’a çevirdi. Silahı Mehmet Şerif Gönültaş’ın kafasına dayayarak “Kafanı patlatayım mı?” diye tehdit eden gözü dönmüş yeğen, dehşeti yaşayan adamın, “Neden böyle yapıyorsun?” sorusu üzerine “İşleriniz iyi, para kazanıyorsun, yeni araba alıyorsun, bana yarına kadar 500 bin TL vermezseniz hepinizin sonu böyle olacak.” derdemez art arda tetiği bastı. Gönültaş’ı ayağından yaralayıp araçtan dışarı atan cani Serhat K. bununla da yetinmedi. Arabadan inerek silahı tekrar Gönültaş’ın kafasına dayayan saldırgan, “Saat ona kadar size mühlet” dedikten sonra hızla olay yerinden yaya olarak kaçtı.”

Tüyler ürperten yaralama ve tehdit olayının ardından polisin geniş çaplı soruşturması devam ederken, şüpheli Serhat K. her yerde aranıyor.