Düzce İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri otomobil hırsızlığı yapan şebekeyi düzenlenen operasyonla çökertti.
Edinilen bilgiye göre, Düzce’den 7 adet ve Hendek ilçesinden 1 adet olmak üzere özellikle Tofaş marka araçları çalan S.Ş. ve S.Ş. isimli kardeşler 27.03.2018 günü yapılan operasyonla yakalandı. Şüpheliler ile birlikte iki olayı gerçekleştirdiği tespit edilen B.A. isimli şahıs Sakarya’nın Hendek ilçesinde, çaldıkları araçları sattıkları şahıs olduğu tespit edilen C. Y. isimli şahıs da Sakarya’da yakalandı. Yine bir adet aracı sattıkları ve şahsın da çalıntı araçtan motor ve şaseyi sökerek kendi aracına taktığı tespit edilen F.A. isimli şahıs da Sakarya ilinde yakalanarak Düzce’ye getirildi. A.C. isimli firariyi şüpheliyi ise arama çalışmaları sürüyor.



Yapılan araştırmalar sonucunda çalınan 8 araçtan 5’i bulunarak sahiplerine teslim edildi. Halen çalınıp bulunamayan 1 araca ait 2 adet plaka, bulunan 1 araca ait plaka ve ruhsat, çalınan araçlara ait olduğu anlaşılan hoparlör ve amfi sistemi, şüphelilerin araçları çalarken çalıştırmak için yanlarında hazır getirdikleri 2 adet kontak düzeneği de arama çalışmaları sonucunda bulundu.



Yakalanan 5 şüpheli şahıs hazırlanan 8 ayrı otomobil hırsızlığı dosyalarından 02.04.2018 günü emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden S.Ş., C.Y. ve S.Ş tutuklanarak cezaevine gönderilirken B.A. adli kontrol şartıyla, F.A. ise savcılık kararı ile serbest bırakıldı.



Bir başka şebeke son 3 yılda 11 araç çalmış
Ayrıca şüphelilerin son 3 yıl içerisinde Düzce il ve ilçelerinden 1 adet Tofaş marka araç, cezaevinde bulunan O.Ö. ve M.K. isimli şüphelilerin de Zonguldak’tan 2, Bolu’dan 1, Ereğli’den 7 adet Tofaş marka aracı çaldıkları tespit edilirken bu olayla ilgili araştırmaların sürdüğü bildirildi.









Haber: Ö.YILMAZ