Organize olarak birden fazla hırsızlık olayını gerçekleştiren bir aile, Düzce Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık Büro Amirliğine bağlı ekipler tarafından güvenlik kameralarından elde edilen görüntüler sonucu başlatılan operasyonla yakalandı. Sakarya Korucuk'ta saklandıkları evde yakalan Anne F.A, Baba S.A, Çocukları Ç.A. ve Baba S.A'nın ağabeyi K.A emniyetteki sorgularının ardından Düzce Adliyesi'ne sevk edildi.
Edinilen bilgilere göre, Düzce merkezde 1, Çilimli'de ise 4 eve girerek hırsızlık yapan aile, Düzce Merkez'de girdikleri evden 15 bin Türk Lirası para ve 5 bin Türk Lirası değerinde altın çaldı. Şahıslar, üzerlerinde 5 bin Türk Lirası değerinde döviz, 10 bin Türk Lirası değerinde ziynet eşyası olmak üzere toplam 50 bin Türk Lirası, bir miktar uyuşturucu madde ve bir adet ruhsatsız silahla Düzce Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından başlatılan operasyon sonucu Sakarya'nın Korucuk ilçesinde saklanmak için tuttukları evde yakalandı. Hırsızlardan Baba S.A.'nın operasyon esnasında camdan atlayarak kaçmak isterken ayağını kırdığı öğrenildi.


Emniyetteki sorgularının ardından hırsızlık şebekesi ailenin çocukları Ç.A hariç diğerleri tutuklanarak Düzce Adliyesi'ne sevk edildi. Ayrıca şahısların daha önceden hırsızlık ve dolandırıcılık suçlarından sabıkası olduğu bilgisine de ulaşıldı. Buna göre, daha önceden gerçekleştirdikleri suçlar dolayısıyla Baba S.A'nın 2 buçuk yıl, Anne F.A.'nın 6 yıl, ağabey K.A'nın ise 12 yıl hapis cezasının bulunduğu öğrenildi. Manisa Salihli nüfusuna kayıtlı olan şahısların sahte kimlik kullandığı bilgisine de ulaşıldı.