TEDES seçimden sonraya mı kaldı?
Düzce'de gündeme geldiği ilk günden bu yana tartışma yaratan Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES)'nin ne zaman faaliyete gireceği merak konusu olmaya devam ediyor. Daha önce devreye sokulması bir çok kez ertelenen TEDES için en son 2018'in ilk aylarına işaret edilmişti. Ancak bu tarihte de sistem hizmete girmedi. Kurulum çalışmaları, prosedürler ve personel eksikliği gibi gerekçelerle "Devreye girdi, girecek" derken üzerinden 3 yıl geçti. Tepkilerin geri adım attırdığı yorumları yapılan TEDES'te erken seçim kararının da etken olduğu dillendiriliyor.

Hız sınırlarını aşan sürücülere göz açtırmıyor
Son günlerde TEDES'in henüz devrede olmamasının rahatlığı ile hız sınırlarını aşan sürücüler gelen ceza evrakları ile şok yaşamaya başladı. Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren gezici radar araçları hız sınırlarını aşan sürücülere adeta göz açtırmıyor.

Kimi zaman park halinde kimi zaman seyir halinde...
Gece ve gündüz yapılan "gezici radar" uygulamasında hız sınırını aşan sürücülere ceza kesiliyor. Kimi zaman yol kenarında park halinde olan kimi zaman ise seyir halinde bulunan sivil polis aracı, belirlenen hız sınırlarını aşan sürücüleri kayıt altına alıyor. Yanından ya da arkasından gelen radar aracını fark edemeyen sürücüler ileriki günlerde gelen para cezası ile şaşkınlık yaşıyor. Trafik ekiplerinin sıklıkla yaptığı, sürücü, yolcu ve yayaların güvenliğini amaçlayan uygulamaya araç kullanıcılarının daha çok radar aracı seyir halinde iken yakalandığı tahmin ediliyor.

Gündüz ve akşam olmak üzere belli saat aralıklarında yapılan radar kontrolüne son aylarda Düzce'de bir çok sürücünün takılması hız sınırlarına dikkat edilmediğini gösterirken, şimdi gözler seçimden sonra devreye gireceği konuşulan TEDES'te...

Haber: C.ÜSTÜNER