Çilimli’ye bağlı Topçular Mahallesi’nde bulunan özel bir okula giren 4 hırsız okul içerisinde yapmadıklarını bırakmadı. Edinilen bilgilere göre; Geçtiğimiz ay Özel liseye giren M.I. M.T. İ.Y. ve B.Ç. isimli dört hırsız ilk önce okulun müdür odasında bulunan kasayı açarak içerisinde bulunan 100 bin TL para ile yaklaşık 400 bin TL değerinde çekleri çaldı. Olayın ardından ise kar maskeleri ile okul içerisinde bulunan güvenlik kameralarını etkisiz hale getiren hırsızlar, daha sonra kayıtların bulunduğu kasayı söktü. Kar maskeli dört hırsız okul içerisinde verdikleri zarar yetmiyormuş gibi öğretmenler odasının ortasına tuvaletlerini yaptı. Hırsızlık zanlıları para, çek ve kamera görüntülerinin olduğu kasayı beraberlerinde götürerek kayıplara karıştı. Gün ağarınca okula gelen okul müdürü ve öğretmenler durumu fark edince okula jandarma ekipleri sevk edildi. Kameraların etkisiz hale getirildiğini tespit eden Çilimli jandarma komutanlığı ekipleri okul çevresindeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Kameraları büyük bir titizlikle incelemeye alan ekipler hırsızlık zanlılarını tespit etti.  Okulun öğretmenler odasındaki dışkıdan ise numune alan jandarma dışkıyı kriminal teste gönderdi.

Kimlikleri tespit edilen M.I.,M.T.  Çilimli’de kıskıvrak yakalanırken,  diğer iki hırsız İ.Y. ve B.Ç.  Düzce Şehir Merkezi’nde asayiş ekipleri tarafından gözaltına alınarak jandarmaya teslim edildi. B.Ç.’nin yine şehir merkezinde telefon hırsızlığı yaparken yakalandığı öğrenildi.

Hırsızlık zanlılarından M.I. ve M.T. çıkarıldıkları mahkemece serbest kalırken, İ.Y. ve B.Ç. ise Çilimli jandarma komutanlığındaki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Çilimli T. Tipi cezaevine gönderildi.

Haber;İ.KELEŞ