Olay, 2016 yılının Eylül ayında İl Özel İdaresi Gerede Şantiyesi'nde meydana geldi. İddiaya göre olay şöyle gelişti: "Ergün E., ilçede çay bahçesinde tanıştığı E.Ö.'yü akşam saatlerinde aracıyla çalıştığı şantiyeye götürüp cinsel istismarda bulundu. Ergün E., ardından E.Ö.'yü aracıyla aldığı yere bırakırken, kimseye bir şey söylememesi için tehdit etti."

Davranış ve hareketlerinden şüphelenen ablasının ısrarlı soruları üzerine E.Ö., olaydan 15 gün sonra durumu ablasına anlattı. Şikayet üzerine tutuklanan Ergün E., Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada ilk kez hakim karşısına çıktı.

"Benim iddia edilen olayla  ilgim yok"
16 yıl hapis istemiyle yargılanan sanık savunmasında, E.Ö. ile çay bahçesinde tanıştığını söyleyerek, "Çay bahçesinde masalar dolu olduğu için yanıma gelip oturdu ve o şekilde tanıştık. Sonra aracımla giderken yolda bana eliyle işaret etti. Ben de durup kendisini aldım. Kendisiyle bir diyaloğum olmadı. Daha sonra kendisini çay bahçesinin önüne bıraktım. Benim iddia edilen olayla  ilgim yok." dedi.

"Bu olay kardeşimde çok büyük travma yarattı"
E.Ö. ise sanığın kendisine şantiyeye götürüp cinsel istismarda bulunduğunu belirterek, şikayetçi olduğunu söyledi. Ablası da, bu olayın kardeşimde çok büyük travma yarattığını vurgulayarak, "Şikayetçiyiz." dedi.

Mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmaya erteledi.