Düzce il genelinde güvenlik güçleri, uyuşturucu madde yetiştirene, satana ve kullanan göz açtırmazken bir operasyon haberi de Yığılca’dan geldi. Jandarma ekipleri ilçeye bağlı Kırık Köyü’nde yaşayan Erdi E. isimli şahsın aracıyla uyuşturucu madde taşıdığı istihbaratı üzerine harekete geçti.

Erdi E. ve aynı köyde ikamet ettiği tespit edilen Dursun S. isimli şahısların içinde bulunduğu araç dün gece saat 23.30 sıralarında Tuğrul Köyü mevkiinde durduruldu. Şüphelilerin üzerinde ve araçta yapılan aramalarda otomobilin şoför kapısı konsolunda 15 gram esrar maddesi ele geçirildi.

Bunun üzerine soruşturmayı genişletilirken Erdi E.’nin yaşadığı tespit edilen Kırık Köyü’ndeki dedesine ait evde Jandarma Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, hassas burunlu köpeklerle birlikte operasyon düzenledi.

Yapılan aramada evin depo olarak kullanılan birinci katında yaklaşık 15 gram kubar esrar maddesi, 1 adet ruhsatsız av tüfeği ve 12 adet av fişeği ele geçirilmiştir.  Şüpheli şahıslar savcılık talimatıyla gözaltına alınırken haklarında ‘Uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanmak ve bulundurmak’ suçundan  adli işlem başlatıldı.