Kaza gece yarısı D-100 Karayolu İstilli Köyü mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Sakarya’dan yola çıktıkları öğrenilen Hüdaverdi Adam ve yanında bulunan eşi Mevlide Adam, İstilli Köyü mevkiinde tuvalet ihtiyaçlarını karşılamak için otomobillerini emniyet şeridine çekerek karşı yönde bulunan bir petrol istasyonuna girdi. İstasyondan çıkarak otomobillerine gitmek için tekrar yolun karşısına geçmek isteyen çifte, Ankara’dan İstanbul istikametine seyir halinde olan Özgür Ş. idaresindeki ticari taksi çarptı.


Çarpmanın etkisi ile ağır yaralanan Hüdaverdi Adam kaldırıldığı Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybederken, yanında bulunan eşi kazayı yara almadan atlattı.



FETÖ’den açığa alınmış, Adil Öksüz’ün arkadaşı
Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde görevli Yrd. Doç. Dr. Adil Öksüz'ün arkadaşı olduğu iddia edilen Sakarya Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler Bölümü'nde görevli Prof. Dr. Hüdaverdi Adam’ın FETÖ/PDY soruşturması kapsamında geçen yıl Ağustos ayında gözaltına alındığı ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi.

Jandarma ekipleri olay yerinde geniş çaplı inceleme başlatırken, ticari taksi sürücüsü ile araçta yolcu olarak bulunan bir kişi gözaltına alındı.



 

Haber:Ş.ÇAKIR