Olay, Aydınpınar Caddesinde meydana geldi. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri durumundan şüphelenen otomobili durdurmak istedi. Polisin “dur” ihtarına uymayan sürücü A.A otomobiliyle kaçmaya başladı. Polis, şüpheli A.A’nın kullandığı otomobili Kavakbıçkı Köyünde yolu keserek durdurdu. Yapılan sorgulamada A.A’nın ceza evi firarisi olduğu belirlendi. İstanbul’dan çalındığı ve Düzce’de çalıntı plaka takıldığı belirlenen otomobile el konulurken, üç ayrı suçtan arandığı öğrenilen şüpheli A.A gözaltına alındı.

12 hırsızlık olayına karıştığı tespit edildi
Bir diğer olay Azmimilli Mahallesi’ndeki eski otobüs garajında gerçekleşti. Bir süredir takip ettikleri K.A. için operasyon düğmesine basan sivil ekipler, şahsı gözaltına aldı.
Şüphelinin Düzce’den 7, Yalova ve İstanbul’dan 1’er adet olmak üzere toplam 9 adet otomobili kapılarını özel aparatla açarak çaldığını ve 3 aracın da plaka hırsızlığına karıştığını tespit etti. K.A.’nın kullandığı motosikletin ise Kocaeli’nin İzmit ilçesinden çalınarak Düzce’de çalıntı plakayla trafiğe çıktığı saptandı. Şüpheli K.A.’nın üst aramasında bir adet kurusıkı tabanca, bir adet kar maskesi ve çeşitli aparatlar ele geçirildi. Her iki olayda yakalanan şüpheliler sorguları yapılmak üzere emniyete götürüldü.