Düzce’de uyuşturucu ile mücadele çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Her istihbaratı titizlikle değerlendiren güvenlik güçleri, zehir satıcılarını tek tek yakalıyor.

Bu doğrultuda Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen iki ayrı soruşturma kapsamında gerçekleştirilen operasyonlarda 4 şüpheli gözaltına alındı.

Durdurulan araçta yakalandılar

Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 25 Şubat’ta düzenlenen ilk operasyonun adresi merkeze bağlı Cedidiye Mahallesi oldu. Uyuşturucu madde ticareti yaptıkları gerekçesiyle bir süredir fiziki takipte olan 2 şüphelinin bulunduğu araç, Fiskomar Kavşağı’nda durduruldu. Araçta yakalanan 3 şüphelinin üzerinde ve araçta yapılan aramalarda iki parça halinde 26 gram eroin maddesi, iki parça halinde 13 gram sentetik kannobinoid maddesi ve iki parça halinde 3 gram metamfetamin maddesi ve ele geçirildi.

3 şüpheliden biri hakkında Uyuşturucu Madde Bulundurmak ve Kullanmak suçundan işlem yapılırken, diğer 2’si Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak suçundan adli makamlara sevk edildi. Hakim karşısına çıkan şahıslardan biri adli kontrol şartı ile serbest kalırken, diğeri Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

4 mahallede zehir satıyordu

Düzce merkeze bağlı Akınlar, Nusrettin, Uzunmustafa ve Sancaklar mahallelerinde uyuşturucu madde ticareti yaptığı tespit edilen şüpheli şahıs da aynı gün yapılan operasyon sonucunda yakalandı.

Yakalanan şüphelinin üzerinde ve ikametinde yapılan aramalarda 2 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi.  Şüpheli şahıs tamamlanan işlemlerinin ardından Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak suçundan sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

Soruşturma kapsamında tutuklanan şahıstan uyuşturucu madde aldığı tespit edilen 3 şahıs hakkında Uyuşturucu Madde Bulundurmak ve Kullanmak suçundan ayrıca adli işlem yapılırken, şahısların üzerinde 8 sekiz parça halinde 21 gram Metamfetamin maddesi ve 1 adet cam pipo ele geçirildi.