Konuyla ilgili Düzce Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Konuralp/Kurtsuyu Köyünde meydana gelen havaya ateş etme olayına ilişkin, video ve Facebook sitesi üzerinde yapılan araştırma neticesinde olayın 25 Haziran 2017 günü Ramazan Bayramı sabahında bayramlaşma esnasında gerçekleştiği ifade edildi.

03 Eylül 2017 günü sosyal paylaşım ağında yeni olmuş gibi paylaşılan olayla ilgili yapılan araştırmalarda meskun mahalde ateş etme olayına karışan şahısların tespit edildiği belirtildi. Düzce Cumhuriyet Başsavcılığından alınan talimatla soruşturma başlatan Jandarma şahıslar hakkında “Genel Güvenliği Tehlikeye Sokma Suçundan” adli tahkikat başlattı.2 kişiye adli işlem yapıldı. Olayda kullanılan (2) adet tabanca muhafaza altına alındı.

Valilik açıklamada vatandaşlara uyarı yapmayı ihmal etmedi. Uyarıda, “Bu şekilde bayram karşılama, milli maç vb. faaliyetler sonrası ateş etme olayları sonrasında yaşanan veya yaşanabilecek üzücü olaylara sebebiyet vermemek, sonrasında hem adli hem de vicdani olarak olumsuz bir durumla karşılaşmamak için vatandaşlarımızın bu hususta daha duyarlı ve hassas davranmaları önem arz etmektedir.” denildi.

Olay
Kurtsuyu Köyü’nde cami önünde silahla bayram kutlaması yapılmış, tabancalar art arda ateşlenirken çekilen görüntünün sosyal medyada paylaşmasının ardından yapılan haberler yankı uyandırmıştı.

Haber:Y.SEVER