Olay, Sakarya’nın Erenler ilçesi Bekirpaşa Mahallesi 65.Sokakta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Bekirpaşa Camii’nde imamlık yapan 54 yaşındaki Ahmet Güldü, ikindi namazını kıldırmasının ardından 40 yaşındaki İ.T. isimli şahsın camiye 100 metre mesafede bulunan evine gitti. İ.T. ile imam evin önünde bilinmeyen bir nedenle tartışmaya başladı. Yaşanan tartışmada ise kan aktı. Akli dengesinin yerinde olmadığı öğrenilen İ.T. evinden aldığı tüfekle imamı vurdu. İmam vücudunun çeşitli yerlerinden aldığı saçmalarla kanlar içinde yerde kaldı.

Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerince ilk müdahalesi yapılan imam Ahmet Güldü’nün öldüğü tespit edildi.

Mahalleli ise gördüğü manzara ile adeta şok oldu. Sinir krizi geçiren mahalleli Ahmet Güldü’yü öldüren İ.T.’yi linç girişiminde bulunmak istedi. İmamı vurduktan sonra evine saklanan İ.T.’nin polis ekiplerince bindirildiği polis aracı öfkeli mahalle sakinleri tarafından sarıldı. Yaklaşık 150 kişinin tekme ve yumruklar atarak 'Nasıl yaparsın bunu’ diye bağırdı.

Polis olayla ilgili inceleme başlattı.

Haber: Ö.YILMAZ