Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, FETÖ/PDY'nin işadamları ve şirketlere yönelik yapılanmasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında hazırladığı iddianame 2. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

600 sayfalık iddianame, Düzce’nin tanınmış iş adamlarını kapsıyor
31’i tutuklu 7’si firari toplam 58 sanıklı 600 sayfalık iddianame, Düzce’nin tanınmış iş adamlarını kapsıyor. İddianamede TMSF’ye devrilen Bolu Dağı’ndaki ‘İsmail'in Yeri’ adlı et lokantasının sahibi İsmail Ç. ile Düzce Sanayici ve İşadamları Derneği (DÜSİAD) Başkanı Eyüp Ç. ve Muhammed Ç. gibi isimler bulunuyor. İddianamede TMSF’ye devrolan işyerleri bulunuyor.

Eda Eğitim Kurumları çatı olarak kullanılmış
Sanıkların iş adamı İsmail Ç.’nin de ortaklarından olduğu Eda Eğitim Kurumlarını çatı olarak kullandığı, örgüt için paraları bu şirkete aktardığı ve oradan da yurt dışına çıkardıkları yer alıyor. İsmail Ç.’nin örgütün sözde Batı Karadeniz Sorumlusu ifade edildi.

Birbirlerine burs, himmet veya kurban adı altında yüklü meblağlar göndermişler
İddianamede yer alan şüphelilerin Bank Asya hesaplarının incelenmesiyle birlikte sanıkların birbirlerine burs, himmet veya kurban adı altında yüklü meblağlar gönderdikleri tespit edildi.

İşyerini garsonuna bile devreden var
17-25 Aralık süreci sonrası kapatılan Zaman Gazetesi ve Eda Eğitim Kurumlarını baskınlar yapılması nedeniyle sanıkların firmalarına el koyulmaması için başka şahıslar üzerine devrettikleri belirlenirken, sanıklar arasından işyerini garsonuna bile devredenlerin olduğu bilgisine ulaşıldı. Şüphelilerin ellerindeki paraları hiçbir zaman yurt dışına banka yoluyla çıkarmadıkları ortaya çıktı.

6 milyon lira parayı Bank Asya’ya yatırmışlar
Örgüte finansman desteği sağladıkları ve Bank Asya’da kendileri ve akrabaları adına çok sayıda katılım hesabı açtıkları saptanan şüphelilerin, toplamda 6 milyon lira parayı bankayı kurtarmak için Bank Asya’ya yatırdıkları belirtildi.

“Silahlı terör örgütüne üye olma” ve “terör örgütüne finansman sağlama” suçlarından yargılanmalarını istenen 58 sanık için hazırlanan iddianame 2. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.