Türkiye’nin farklı bölgelerinde çıkan yangınlarda, akciğerlerimiz yanarken, Gölyaka ilçesinde sabah saatlerinde 5 farklı bölgede yükselen dumanlar paniğe neden oldu. Dumanların yükseldiğini gören vatandaşlar, peş peşe Düzce 112 Acil Çağrı Merkezini arayarak, itfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinden yardım istedi.

Bölgeye aynı anda Düzce Belediyesi, Gölyaka Belediyesi İtfaiye Araçları, Orman İşletme Müdürlüğü Arasözleri ve çok sayıda personel sevk edilirken, çıkan dumanların nedeninin anız ateşi yakan vatandaşlardan kaynaklandığı öğrenildi.

İlçeye bağlı Kuyudüzü Mahallesi, Gökçedere Köyü, Hamamüstü Köyü ve Yunusefendi Köylerinden çok sayıda yangın ihbarları gelmesi üzerine bölgeye giden ekipler, yakılan anız ateşleri karşılaştı.

Gölyaka Orman İşletme Müdürü Hülya Birtürk yaptığı açıklamada “Bahçede anız şeklinde yanan ateş olup söndürülmüştür. Tüm Gölyaka ilçesi vatandaşlarının dikkatine yangına hassas olduğumuz şu günlerde ormana yakın olmamasına rağmen yaktığınız her ateş bize ihbar olarak gelmekte bizlerin zaman kaybına ve gerçek bir yangın olması halinde mücadeleye başlamamızı geciktirmektedir. Lütfen biraz daha duyarlı olalım. Şuana kadar 5 ayrı yerden ihbar aldık, çok şükür ki orman yangını değil ancak bahçede yanan ateşleri söndürttük, düşününki gerçek bir yangın olsaydı saniyelerin bile önemi var 3 saattir ekiplerimiz arazide bu ihbarlara gitti lütfen özellikle şu 5 gün süresince hiçbir şekilde ateş yakmayınız” diye konuştu.

HABER: Savaş ARI