Çeşitli bahanelerle aradıkları kişilerden para koparmaya çalışan dolandırıcılar, yeni taktiklerle vatandaşları ağlarına düşürmeye çalışıyor.

Son günlerde sosyal medya hesapları, telefon grup mesajlaşma uygulamaları gibi yöntemleri kullanan bir dolandırıcılık şebekesinin bazı vatandaşları evde iş görme vaadiyle kandırdığı ortaya çıktı. İŞKUR’dan yapılan uyarıda, vatandaşların dikkatli olması istendi.  

Sosyal medya ya da telefon mesajıyla ulaştıkları vatandaşları evden çalışma vaadiyle kandırmaya çalışan dolandırıcıların ayrıca dolandırmaya çalıştıkları kişilere, kendilerini İŞKUR destekli işbaşı eğitim programına dahil ederek maaş bağlatacaklarını söylediklerinin tespit edildiği bildirildi.

Kursiyer olarak iş öğreteceklerini beyan ederek para talep eden dolandırıcıların ağına bazı vatandaşların düştüğü ve banka hesaplarına para yatırdıkları bildirildi
.
Türkiye İş Kurumu’nun Çalışma ve Sosyal Bakanlığı’na bağlı bir devlet kurumu olduğu vurgulanan açıklamada, yürütülen tüm iş ve işlemlerin ücretsiz olduğu ve vatandaşların bu gibi olaylar karşısında kurumla irtibata geçilmesi gerektiği ifade edildi.

Haber: H. GÜRSOY