Dün akşam saatlerinde TEM Otoyolu Kaynaşlı mevkiinden gelen bir ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri, olay yerine gittiğinde şaşkınlığını gizleyemedi. 8-10 kişilik bir mülteci grubunun olduğu ihbarı üzerine çevrede araştırma yapan jandarma ekipleri, aslında sayının daha da fazla olduğunu tespit etti.

Jandarmaya polis takviyesi
Jandarma ekiplerinin çevrede yaptığı araştırma sonucunda mültecilerin sayısı giderek artınca Düzce İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerde jandarmaya destek amaçlı bölgeye sevk edildi.

Otların arasına gizlenmişler
Bir grup mülteci, dinlenme tesisinin içerisine saklanırken, bir kısmı ise otoyolun kenarlarında bulunan çalılıkların arasından çıkartıldı. Jandarma ve polisin saatler süren ortak çalışması sonucu 50’si Afganistan, 62’si Pakistan, 2’si Myanmar, 1’i Suriye uyruklu olmak üzere toplam 115 mülteci yakalandı.


Sınır dışı edilecekler
Kaynaşlı İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürülen mültecilerin buradaki işlemlerinin ardından sınır dışı edileceğe öğrenildi.

İstanbul zannettiler!
Öte yandan mültecilerin dinlenme tesisinde bazı vatandaşlara, “Burası İstanbul mu?” diye soru sorduğu öğrenildi. Yapılan ön değerlendirmeye göre mültecileri doğu illerinden İstanbul’a götürmek için yola çıkan şüpheliler, 115 mülteciyi İstanbul’a geldik diye Düzce’de indirildiği tahmin ediliyor. Jandarma ekiplerinin incelemesinin ardından mültecilerin Düzce’ye nasıl geldikleri netleşecek.

Haber: Ş. ÇAKIR