Sakarya Kocaali’de 2 Eylül 2018 günü 81 KC 694 plakalı hafif ticari araç sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesiyle taklalar atarak karşı şeride geçip 15 kişilik Düzceli motosikletli gruba dalmasıyla yaşanan feci kazada 7 kişi hayatını kaybetmiş 3 kişi ise yaralanmıştı.

Ortalığın savaş alanına döndüğü kazada, 81 KC 694 plakalı ticari araçta bulunan aynı aileden Gülcan Morkoç Aslanbaş, Ufuk Aslanbaş, Canan Morkoç Aslanbaş, Gülsüm Morkoç Aslanbaş ile Düzceli motosiklet sürücüleri Fatih Sivrikaya, Gökhan Çodal ile Yunus Emre Kurt hayatlarını kaybetmişti.

Olayın ardından Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi açılan davada tutuksuz yargılanan hafif ticari araç sürücüsü F.K. ile motosiklet sürücüsü M.O.I.'nun yargılanmasına devam edildi.

12 YIL HAPİS CEZASI VERİLDİ

Davada "Taksirle birden fazla insanın ölümü veya birden fazla kişinin yaralanmasına yol açma" suçundan 2 yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası talep edilen F.K. ve diğer sanık M.O.I. katılmazken taraf avukatları ise salonda hazır bulundu. Davada mahkeme heyeti F.K.'nın 12 yıl hapis cezasına çarptırılarak ehliyetine 1 yıl el konulmasına, diğer sanık M.O.I.'nın ise beraatine karar verdi.

(ÖNCÜ HABER MERKEZİ / İHA)