Jandarmadan büyük kaçak içki operasyonu! Düzce İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü’nün çalışmaları sonucunda Gölyaka Merkez Fatih Mahallesi ile Hacıyakup ve  Kuyudüzü köylerinde ikamet eden H.U. (61), Ş.S. (57) ve C.H. (53)  isimli şüphelilerin evlerine kurdukları imalathanelerde ürettikleri kaçak alkol ürünlerini piyasa satmaya çalıştığı bilgisine ulaşıldı.
KOM Şube Müdürlüğü ve Gölyaka İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince adli makamlardan alınan arama kararı doğrultusunda operasyon için düğmeye basıldı.  
Şahısların ev ve eklentilerine yönelik 12 Nisan 2017 günü saat 06.00’da gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda; 2 ayrı evde kaçak alkol üretim tesisi, 2 adet kazan, 31 kg anason bitkisi, 1130 kg kuru üzüm, 8 litre viski, 79 litre rakı ve boş plastik bidonlar ve 2 adet ruhsatsız av tüfeği ile depo olarak kullanılan bir evde 201 şişe kaçak içki ele geçirildi.
Yakalanan 3 şüpheli, 5607 Sayılı Kaçakçılık Kanunu’na muhalefet suçundan işlem yapılarak sevk edildiği adli makamlarca adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Şahıslara toplamda 376.046 TL idari para cezası uygulandı.