Jandarma trafik tim ekipleri, taşımalı sistemle öğrenci taşıyan servis minibüslerine yönelik denetim yaparak, sürücülerde bulunması gereken evraklarını kontrol etti.



Öğrencilerin güvenli araçlarda ve sağlıklı ortamlarda taşınmasını sağlamak için gerçekleştirilen denetimlerde okul servis minibüslerinde rehber öğretmen bulunup bulunmadığı, araç içerisinde sivil kişilerin olup olmadığı, fazla öğrencinin taşınıp taşınmadığını kontrol eden ekipler, aracın arka bölümünde okul taşıtı yazılı tabela, cam ve pencerelerin kilitlerini de denetledi.


Ekipler, kontrolden başarı bir şekilde geçen şoförlere teşekkür etti.Aydınpınar Köyündeki ilk ve ortaokulunda denetimlere katılan Düzce il jandarma komutanlığında görevli 7.Tim Trafik Komutanı jandarma Başçavuş Seyfi Ali Seyfi mikrofonlarımıza yaptığı açıklamalarda şunları dile getirdi;


“Yeni yapılan okul sistemi gereğince öğrencilimizin büyük bir kısmı taşımalı sistem ile okullara taşımaktayız. Bu nedenle de milli eğitim bakanlığının belirlediği uygun görülen şartlar neticesinde okul servisi taşımacılığı yapacak olan araçlarımızın belli yükümlülükleri yerine getirmesi gerekmektedir. Ve bu konu ile ilgili jandarma trafik timleri olacakta bizim bu araçları kontrol edip standart hale gelmeleri ve standart hale gelmeyen araçlar hakkında gerekli işlemleri yapmamız için denetleme yetkisi verilmiştir. biz ise Düzce’de bulunan ilkokullar orta öğretim okullarının okul servisi taşımacılığı yapan servislerini kontrol ederek üzerinde bulunan DUR levhası okul taşıtı levhası her koltukta bulunması gereken emniyet kemeri araç içerisinde bulunan müzik sistemi ile görsel yayınlarının bulunup bulunmadığı sürücülerin yeterli bilgi ve beceriye sahip olup olmadığını kontrol edip çocuklarımızı okullarından evlerine kadar güvenli bir şekilde gelmeleri için denetimlerde bulunmakta bunu okul önü yol güzergahı  ve iniş yerleri olarak kontrol tedbirlerimizi almaktayız.”



Okul servisleri üzerinde gördükleri eksiklikleri trafik kanunun gerekli maddeleri üzerinden cezai işlem uyguladıklarını hatırlatan Seyfi, denetimleri sık sık yaptıklarını söyledi. Bu konuda bilgilendirici eğitimlerde verdiklerini dile getiren Seyfi sözlerine şöyle devam etti:



“okul servisi taşımacılığı yapan sürücülere okulların açılmasından itibaren çeşitli bilgilendirme seminerleri vererek örnek davranışların nasıl olması gerektiğini trafik kurallarına ne kadar uymaları gerektiği ve araç içi düzenlemenin nasıl olması gerektiğini seminerlerle bilgilendirmeler yapmaktayız. Yaptığımız uygulamaların olumlu olduğu yönünde görüşler almaktayız ve bu arkadaşlarımız mümkün oluğu kadar kurallara uymakta ve bu işin bizim geleceğimizin bir parçası olduğunu düşünerek üzerlerine düşen görevleri titiz bir şekilde yapmaktadırlar. Bu nedenle servis sürücüsü arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Okul yönetimine de teşekkür ederken bu konuda duyarlı oldukları ve herhangi bir aksaklık olduğunda gerek bizlerle gerekse gerek jandarma trafik timlerine gerekse milli eğitim müdürlüğü ile istişare içinde olup gerekli düzenlemelerin yapılmasını sağlıyoruz.”

Haber;İ.KELEŞ